Voor enkele tientjes tot een paar honderd euro zijn er in China setjes te koop om uw pand te beveiligen. Als de beelden dan benodigd zijn, zien we ze bij opsporing verzocht. Wazige beelden en vaak verkeerd geprojecteerd, maar het kost dan ook niets.

Met camera’s is de vraag; Wat wilt u zien? Stel u heeft een receptiebalie, u wilt kunnen zien of het druk is aan de balie? U hangt een camera op die een beeld geeft voor hoeveel mensen er staan (kosten rond  €100). Indien u ook wilt zien of het een man of een vrouw is (kosten op €100 tot €300). Zou u graag willen inzoomen op de mensen om duidelijke gezichtsherkenning te hebben dan lopen de kosten snel op (kosten duizenden euro’s afhankelijk van de afstand). Dit kan echter ook opgelost worden door een goedkopere camera voor een overzicht en een hoge resolutie camera en smalle kijkhoek op de gezichten net voor de receptiebalie. Vergeet u ook niet dat uw harddisk in uw computer niet geschikt is om 24 uur per dag 365 dagen per jaar te draaien. Hier zijn speciale harddisk voor.

Camera’s zijn erg makkelijk in het bekijken van plekken waar normaal gesproken geen zicht op is. In een portiersloge is het makkelijk als ook het bedrijfsterrein waar geen zicht op is in de gaten gehouden kan worden. De mogelijkheden om een camerasysteem te nemen zijn zeer specifiek. Indien u weet wat u met de camera exact wilt, worden daar de camera’s op afgestemd. De onderdelen, camera’s, recorder en de harde schijf, hebben een prijs en de prijs van alle drie de artikelen lopen op als u scherpere beelden wilt hebben. Een zeer scherpe camera met bijvoorbeeld 5 megapixels vraagt veel meer van uw recorder om de beelden te verwerken en zal uw harddisk snel vol laten lopen. Als u hier eigenlijk een overzicht wilt hebben en een camera van 1 megapixel is voldoende dan bespaart u op alle drie de onderdelen. Als u een 1 megapixelcamera naast uw voordeur plaatst dan kunt u de gezichten perfect herkennen, hangt deze camera echter 5 meter van de deur af dan zal u het gezicht niet herkennen. Camera’s moeten afgestemd zijn op wat u er van verwacht.

Voor woningen en bedrijven die een goede bouwkundige beveiliging hebben, kan een alarmsysteem veel rust geven. Door goede beveiliging kan een inbreker buiten gehouden worden. Indien u toch een aantrekkingskracht heeft en de inbreker komt toch binnen dan kan dat extra geluid (en de mogelijkheid om gepakt te worden) misschien wel de stap zijn dat de inbreker alsnog weg gaat.

Veel klanten vinden de nachtrust belangrijk en schaffen een alarm aan. Mocht u in een drukke wijk wonen waar in de nachtelijke uren de rust nog wel eens verstoord wordt, dan kan het vertrouwen in het alarmsysteem de nachtrust terugbrengen. Een alarm is er in veel soorten en is altijd afgestemd aan de behoefte van de klant. Van eenvoudig systeem tot perfect plan, wij verzorgen het op de behoefte van de klant. Goed betaalbare systemen afgestemd op uw behoefte.

Meer weten over veilig wonen?

© 2018 P-WORKS. All right reserved.